Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet met basilicum en balsamico

Recepten haas

Hazenrugfilet met basilicum en balsamico

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g hazenrugfilets, 1 tl roomboter, snuf peper, ½ tl zout, 1 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 2 el balsamicosiroop, 4 takjes basilicum fijngehakt, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Doe de wijn, balsamico, knoflook, olie en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart. Peper en zout de hazenrugfilets en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de filets uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 8 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met het mengsel in de steelpan en zet laag. Haal de filets uit de oven, leg op een mooi bord en giet er wat saus over.

Tip

Dit recept kan ook prima met wild zwijn filets.

Serveertip

Lekker met aardappeltaart.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug