Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet met Calvadossaus

Recepten haas

Hazenrugfilet met Calvadossaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, 1 zakje jachtsaus, 2½ dl Calvados, 1 dl slagroom, 60 g rookspek, 20 g boter, 1 tl tijm, zout en peper.

Bereiding

Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing, maar vervang water door de Calvados en voeg de slagroom toe. Bak het kleingesneden spek uit in een koekenpan. Voeg de boter toe en verwarm dit. Bestrooi de filets met de tijm, zout en peper en bak deze in de pan gedurende 3-4 minuten aan iedere kant.

Serveertip

Serveer de filets met de saus, aardappelpureeschotel en gekookte sperzieboontjes en tutti frutti. Als nagerecht een advocaatcoupe.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug