Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet met een krokant jasje

Recepten haas

Hazenrugfilet met een krokant jasje

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, 1 el roomboter, snuf peper, ½ tl zout, 1 el bloem, 1 ei losgeklopt, 4 el Panko broodkruim (verkrijgbaar bij de toko), 1 teen knoflook, 3 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Verdeel de bloem, het ei en de Panko over de 3 schalen. Peper en zout de hazenrugfilets en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, koel iets af en dep droog. Haal ze vervolgens door de bloem, dan door het ei en dan door de Panko broodkruim. Bak ze vervolgens in een schone koekenpan in 3 el zonnebloemolie met gekneusde knoflookteen goudbruin. Leg de filets in een braadslede en plaats nog 5 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, snij de filets voorzichtig schuin door en leg ze op de borden.

Tip

Dit recept kan ook prima met wild zwijn filets.

Serveertip

Lekker met cranberrycompote.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug