Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilet met kersensaus

Recepten haas

Hazenrugfilet met kersensaus

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, 1 potje ontpitte kersen, 8 jeneverbessen, tabasco, ½ l blik halve peren, 1 tl suiker, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Laat de kersen uitlekken en bewaar het vocht. Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en bak hierin de gekneusde jeneverbessen gedurende ± 2 minuten. Neem deze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak hierin de filets aan beide zijden (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met het kersensap en voeg de kersen, 2 druppels tabasco, de uitgelekte peren met de suiker toe en kook dit in.

Tip

Voeg 1 el Kirsch en ½ tl gemberpoeder toe aan de kersensaus.

Serveertip

Hazenrugfilet met kersensaus, gekookte peultjes en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug