Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugfilets met druiven

Recepten haas

Hazenrugfilets met druiven

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, 100 g druiven, 1 dl witte wijn, 1 dl Calvados, ½ dl slagroom of koffieroom, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met de wijn en flambeer met de Calvados (afzuigkap uit !). Voeg de room al roerende toe en verwarm hierin de ontpitte druiven.

Tip

Vervang witte wijn door sherry en laat de Calvados achterwege.

Serveertip

Hazenrugfilets met druiven, gekookte broccoli en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug