Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazenrugstoofschotel

Recepten haas

Hazenrugstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 hazenrugfilets, 2 uien, 2 appelen, 4 el gewelde rozijnen, 2 bananen, 2 tl kerrie, 2 el ketjap benteng manis, 1 el gehakte gember, ΒΌ l blik ananasstukjes, ananassap, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Verwarm 30 g boter in een pan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie. Voeg vervolgens de geschilde appelen in blokjes, de rozijnen, de ketjap, de gember en de ananas met een beetje sap toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 5 minuten. Voeg daarna de geschilde bananen in plakjes toe en stoof dit nog 5 minuten. Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper. Verwarm de overige boter in een andere pan en bak hierin de hazenrugfilets aan beide zijden bruin (reken ± 3 minuten aan iedere kant).

Tip

Vervang gehakte gember door 2 tl gemberpoeder en voeg 1 tl sambal oelek toe voor een pittige smaak.

Serveertip

Hazenrugfilets met vruchtenstoofschotel, gekookte rijst vermengd met doperwten en een gemengde witlofsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug