Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Hazensoep

Recepten haas

Hazensoep

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

200 g haas in stukken, 1 l wildbouillon, 1 el tomatenpuree, 2 uien, 2 eidooiers, 1 dl room, scheutje Madeira, zout en peper.

Bereiding

Breng de haas met de bouillon, de puree en de gehakte uien aan de kook en laat dit ± 90 minuten trekken. Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes. Voeg het hazenvlees toe aan de soep en verwarm dit. Roer de dooiers los met de room en enkele lepels hete soep en voeg dit al roerende toe aan de pan. Maak de soep op smaak met de Madeira, zout en peper.

Tip

Garneer met fijngeknipte peterselie.

Serveertip

Hazensoep met soepstengels voor een brunch op zondag.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug