Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten haas > Pikante haas

Recepten haas

Pikante haas

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 haas in delen of 4 hazenbouten, 1 el pikante of scherpe paprikapoeder, 1 ui, 1 rode en groene paprika, 3 tomaten, 4 dl rode wijn, 5 el bloem, 100 g boter of margarine, wildkruiden en peper.

Bereiding

Bestrooi de haas met de paprikapoeder en wildkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg vervolgens de gehakte ui, de paprika's in reepjes en de tomaten in vieren toe. Verwarm de inhoud van de pan en voeg dan de wijn toe. Sluit de pan en stoof het geheel ± 120 minuten. Bind bij met de aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Voeg bij het stoven 2 tl oregano of Italiaanse keukenkruiden toe en op het laatst een scheutje slagroom. Reken voor hazenbouten een totale bereidingstijd van ± 90 minuten, afhankelijk van leeftijd en gewicht van de hazendelen.

Serveertip

Pikante haas, gemengde koolsalade en gekookte rijst met maïs en doperwten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug