Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Carpaccio van hert met balsamico en uien

Recepten hert

Carpaccio van hert met balsamico en uien

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 12 kleine zilveruitjes rauw, 1 flesje balsamicosiroop, ½ fles witte wijn, 3 el suiker, 1 tl tijm, 1 zakje luxe gemengde sla, 1 el gesneden dragon, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 12 frambozen, 3 el Friese nagelkaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan (geen tefal), 1 keukenmesje, 1 koksmes, 3 schaaltjes, 4 borden.

Maak de 12 zilveruitjes schoon. Doe de suiker in de steelpan en laat op een matig vuur de suiker smelten. Voeg de uitjes toe en laat het suiker verder karameliseren. Zet als de suiker mooi bruin is het vuur laag. Giet de wijn erbij (let op dit bruist best heftig, geen paniek) en de balsamicosiroop. Laat het geheel op een laag vuur 10 minuten doorkoken. Zet uit het vuur uit en laat het geheel afkoelen. Leg de carpaccio op de borden. Bestrooi de borden met de tomaatjes en de geraspte Friese nagelkaas. Druppel er de jus van de gekarameliseerde uitjes en balsamicosiroop over. Maak van de sla mooie bolletjes en leg deze op de carpaccio. Bedruppel de sla met de luxe olijfolie. Drapeer de frambozen en uitjes rond de sla en besprenkel met olijfolie. Strooi naar smaak zeezout en pepermelange over de carpaccio.

Tip

Smeer wat truffelpasta op het bord voordat je de carpaccio erop legt.

Serveertip

Lekker met versgebakken olijvenbrood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug