Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Carpaccio van hert met een peterselie-sinaasappelpesto
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 hertencarpaccio gesneden door uw vakman, 1 sinaasappel, 1 bosje bladpeterselie, 1 el cashewnootjes, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 zakje veldsla, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 3 el ouwe Goudse kaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 rasp, 1 keukenmesje, 1 koksmes, 1 staafmixer, 3 schaaltjes, 4 borden.
Rasp de sinaasappelschil. Doe de schil bij de peterselie, voeg de tijm, knoflook, cashewnoten en olijfolie toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie pesto en breng op smaak met peper en zout. Schil de sinaasappel verder en snij er mooie partjes uit. Vang het sinaasappelsap op en roer door de pesto. Leg de hertencarpaccio op de borden en bestrijk met de peterselie-sinaasappelpesto. Bestrooi met de tomaatjes, sinaasappelpartjes en geraspte ouwe Goudse kaas. Leg de veldsla boven op de carpaccio en besprenkel het geheel met de luxe olijfolie. Strooi zeezout en de pepermelange over de carpaccio naar smaak.
Tip
Dit recept is ook lekker met carpaccio van ree.
Serveertip
Lekker met versgebakken olijvenbrood.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl