Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Carpaccio van hert met een peterselie-sinaasappelpesto

Recepten hert

Carpaccio van hert met een peterselie-sinaasappelpesto

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 hertencarpaccio gesneden door uw vakman, 1 sinaasappel, 1 bosje bladpeterselie, 1 el cashewnootjes, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 zakje veldsla, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 3 el ouwe Goudse kaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 rasp, 1 keukenmesje, 1 koksmes, 1 staafmixer, 3 schaaltjes, 4 borden.

Rasp de sinaasappelschil. Doe de schil bij de peterselie, voeg de tijm, knoflook, cashewnoten en olijfolie toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie pesto en breng op smaak met peper en zout. Schil de sinaasappel verder en snij er mooie partjes uit. Vang het sinaasappelsap op en roer door de pesto. Leg de hertencarpaccio op de borden en bestrijk met de peterselie-sinaasappelpesto. Bestrooi met de tomaatjes, sinaasappelpartjes en geraspte ouwe Goudse kaas. Leg de veldsla boven op de carpaccio en besprenkel het geheel met de luxe olijfolie. Strooi zeezout en de pepermelange over de carpaccio naar smaak.

Tip

Dit recept is ook lekker met carpaccio van ree.

Serveertip

Lekker met versgebakken olijvenbrood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug