Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Carpaccio van hert met rode kool chutney
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 4 el kant en klare rode kool, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el bladpeterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 keukenmesje, 1 bolzeef, 3 schaaltjes, 4 borden.
Neem 4 el rode kool en meng met het snufje kruidnagelpoeder, de rode wijnazijn, de appelstroop en de bruine suiker. Laat het geheel in een schaaltje in de koelkast enkele uren marineren. Was de sla, en laat de sla in de zeef uitlekken. Zet de sla in een schaal in de koelkast. Verdeel de hertencarpaccio over de borden. Leg de rode sla op de carpaccio met de frisee erdoor. Bestooi de borden met de verse tuinkruiden en leg daar een bolletje rode kool chutney op. Bedruppel met de olijfolie en strooi het zeezout en de pepermelange naar smaak over de carpaccio.
Tip
Vervang de rode kool eens door bietjes.
Serveertip
Maak er een toast met gezouten boter bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl