Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Carpaccio van hert met rode kool chutney

Recepten hert

Carpaccio van hert met rode kool chutney

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 4 el kant en klare rode kool, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el bladpeterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 keukenmesje, 1 bolzeef, 3 schaaltjes, 4 borden.

Neem 4 el rode kool en meng met het snufje kruidnagelpoeder, de rode wijnazijn, de appelstroop en de bruine suiker. Laat het geheel in een schaaltje in de koelkast enkele uren marineren. Was de sla, en laat de sla in de zeef uitlekken. Zet de sla in een schaal in de koelkast. Verdeel de hertencarpaccio over de borden. Leg de rode sla op de carpaccio met de frisee erdoor. Bestooi de borden met de verse tuinkruiden en leg daar een bolletje rode kool chutney op. Bedruppel met de olijfolie en strooi het zeezout en de pepermelange naar smaak over de carpaccio.

Tip

Vervang de rode kool eens door bietjes.

Serveertip

Maak er een toast met gezouten boter bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug