Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Damhert tournedos met gelei van port en framboos

Recepten hert

Damhert tournedos met gelei van port en framboos

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 damhert tournedos van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el olijfolie, 2 dl port, 3 blaadjes gelatine, 4 verse frambozen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 ijsblokjesvorm , 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Kook de port in tot 1 dl. Week de gelatine in koud water, knijp het uit en roer door de port. Koel af en giet in 4 vakjes van de ijsblokjesvorm. Wanneer het begint te geleren druk je voorzichtig in elke vorm een framboos en zet in de koelkast. Peper en zout de damhert tournedos en bak ze ongeveer 3 minuten om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze elk op een bord en leg er een blokje portgelei boven op. Serveer direct.
 

Tip

Ook een lekker recepet met blesbok tournedos.

Serveertip

Heerlijk met bloemkoolpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug