Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Damhertbiefstuk met pepersaus

Recepten hert

Damhertbiefstuk met pepersaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 damhertbiefstuk à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 1 tl groene peperkorrels op sap, 1 teen knoflook doorgesneden, 3 el room, 3 el wildfond, 1 el cognac.

Bereiding

1 koekenpan, 1 snijplank, 1 vleestang.
Schenk de olijfolie in de pan, voeg het teentje knoflook toe en zet op een hoog vuur. Bestrooi de damhertfilets met peper en zout en bak ze aan beide zijden ongeveer 3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houd warm. Giet de wildfond en doe de pepers in de pan. Voeg daarna de cognac toe en kook even in. Voeg dan de room toe en kook nog even mee. Leg op elk bord een biefstukje en giet er wat saus over.

Tip

Probeer dit recept ook eens met moeflonfilet.

Serveertip

Lekker met een witlof- en roquefortstamppotje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug