Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Damhertbiefstuk Rossini

Recepten hert

Damhertbiefstuk Rossini

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 damhertbiefstukken van de bout, 4 plakken ganzenleverpaté, 2 dl goede bordeaux wijn, 2 dl wildfond, 1 el vleesjuspoeder, 1 el roomboter, 1 teen knoflook doormidden gesneden, 1 tl peper, ½ tl peper, paar druppels truffelolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 schaal, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 snijplank, 1 vleestang, enkele cocktailprikkers, 1 oven op 100 graden voorverwarmd.
Schenk de rode wijn met 1/2 tl peper en wildfond in een steelpan en kook tot de helft in. Bind met de juspoeder en houd apart. Smelt in de koekenpan de boter met het knoflookteentje. Leg de damhertbiefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden mooi bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Haal ze uit pan bestrooi met peper en zout en leg ze in de braadslede. Plaats de paté er bovenop en zet 5 minuutjes in de oven. Giet de saus in de koekenpan en kook nog even mee. Leg op elk bord een biefstukje met ganzenleverpaté en druppel er wat truffelolie over en giet er wat saus over.

Tip

Vervang de ganzenleverpaté eens door meegebakken bloedworst.

Serveertip

Lekker met gegratineerde aardappels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug