Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Damherthaas gerookt en gegrild

Recepten hert

Damherthaas gerookt en gegrild

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 damherthaasjes van elk 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 rookpan met mot, 1 grillpan, 1 vleestang.

Peper en zout de damherthaasjes royaal en laat ze enkele uren afgedekt staan. Zet de rookpan op het vuur met de mot. Leg zodra deze goed rookt de damherthaasjes op het rooster en sluit af en laat enkele uren roken. Haal de haasjes uit de rookpan en verhit intussen de grillpan. Smeer de haasjes in met een beetje olie. Grill de haasjes aan alle kanten circa 4 minuten. Draai halverwege een kwartslag zodat er een mooi ruitjes patroon ontstaat. Snij de haasjes in tweeën en leg ze op een mooie schaal.

Tip

Probeer dit recept ook eens met blesbok of moeflon.

Serveertip

Lekker met een paddenstoelenrisotto.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug