Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Damhertrug tournedos met walnoten en salie

Recepten hert

Damhertrug tournedos met walnoten en salie

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 damhert tournedos van elk 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 el walnoten, ½ bosje salie, 2 el witte wijn, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie, 2 tl citroensap.

Bereiding

Benodigdheden: 1 staafmixer met mengkom, 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Pureer met de staafmixer de walnoten met salie, witte wijn, knoflook en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Peper en zout de damhert tournedos en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 8 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met het gepureerde mengsel en zet laag. Haal de filet uit de oven leg op een mooi bord en giet er wat saus over.

Tip

Ook een lekker recept met blesbok tournedos.

Serveertip

Geef er een heerlijk stuk aardappeltaart bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug