Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Edelhert haasbiefstuk met ganzenleverpaté en rode wijnsaus

Recepten hert

Edelhert haasbiefstuk met ganzenleverpaté en rode wijnsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 edelhert haasbiefstukjes van 150 g, 2 tl olijfolie, 4 plakjes ganzenleverpaté, 1 glas rode wijn, 1 dl wildfond, 2 el room, snuf peper, 1 tl zout.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven voorverwarmd op 140 graden, 1 ovenschaal.

Peper en zout de edelhert haasbiefstukjes en bak ze om en om in de olie bruin aan. Leg ze vervolgens in de ovenschaal. Blus de koekenpan af met rode wijn en wildfond en kook tot de helft in. Voeg daarna de room toe en laat zachtjes doorkoken. Zet ondertussen de haasbiefstukjes 6 minuten in de oven. Haal ze uit de oven draai ze om, leg de plakjes ganzenleverpaté op de biefstukjes en leg ze op de borden. Doe het braadsap dat is vrijgekomen bij de saus. Breng de saus eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout en giet de saus over de edelhert haasbiefstukjes met paté.

Tip

Dit kan ook met wild zwijn biefstukjes.

Serveertip

Lekker met stoofpeer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug