Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gestoofd damhert met Guinness bier
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje Guinness bier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje , 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak het stoofvlees in de braadpan mooi aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het Guinness bier, de wildfond en de azijn toe en breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Doe de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn.
Serveertip
Romige aardappelpuree met rode kool en stoofpeertjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl