Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Gestoofd damhert met Guinness bier

Recepten hert

Gestoofd damhert met Guinness bier

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje Guinness bier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje , 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak het stoofvlees in de braadpan mooi aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het Guinness bier, de wildfond en de azijn toe en breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Doe de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus.

Tip

Probeer dit recept ook eens met wild konijn.

Serveertip

Romige aardappelpuree met rode kool en stoofpeertjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug