Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Gestoofd damhert op Indiase wijze

Recepten hert

Gestoofd damhert op Indiase wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 el rode wijnazijn, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl sambal, 2 tl komijn, 2 tl gemberpoeder, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 el fijngesneden prei, 1 el sultanarozijnen, ½ blik kokosroom, ½ l warm water.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak het vlees in de braadpan mooi bruin aan. Haal het vlees vervolgens uit de pan. Doe de uien, gember, sambal, komijn, kaneel, kruidnagel en laurierblad in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, de rozijnen, de kokosroom, het water en de azijn toe en breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Voeg de prei 5 minuten voor het opdienen toe aan de saus. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.

Tip

Probeer dit recept ook eens met gemsstoofvlees.

Serveertip

Heerlijk met warm naanbrood en gele rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug