Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gestoofd damhert op Poolse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 ½ el bloem, 2 el reuzel, 3 tl karweizaad, 1 ui gesnipperd, 1 dl witte wijnazijn, 250 g zuurkool, 100 g vers gesneden spitskool, 2 verse worsten, 200 g buikspek in plakjes gesneden met zwoerd, ½ l kippenbouillon.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak ze in de reuzel mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens het spek en de worst in de pan mooi bruin aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de uien en karweizaad toe en bak even door. Leg vervolgens de zuurkool en spitskool in de pan en giet er de bouillon en azijn op. Breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees, worst en spek terug en laat 50 minuten pruttelen.
Tip
Probeer dit recept ook eens met rendierstoofvlees.
Serveertip
Lekker met een romige aardappelpuree met versgehakte zuring.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl