Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Gestoofd damhert op Poolse wijze

Recepten hert

Gestoofd damhert op Poolse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 g damhertstoofvlees, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 ½ el bloem, 2 el reuzel, 3 tl karweizaad, 1 ui gesnipperd, 1 dl witte wijnazijn, 250 g zuurkool, 100 g vers gesneden spitskool, 2 verse worsten, 200 g buikspek in plakjes gesneden met zwoerd, ½ l kippenbouillon.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 schuimspaan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi het damhertstoofvlees met peper, zout en bloem. Bak ze in de reuzel mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens het spek en de worst in de pan mooi bruin aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de uien en karweizaad toe en bak even door. Leg vervolgens de zuurkool en spitskool in de pan en giet er de bouillon en azijn op. Breng aan de kook. Doe het gebakken stoofvlees, worst en spek terug en laat 50 minuten pruttelen.

Tip

Probeer dit recept ook eens met rendierstoofvlees.

Serveertip

Lekker met een romige aardappelpuree met versgehakte zuring.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug