Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde damhertbiefstuk
bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
600 g damhertbiefstuk aan 1 stuk, 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 100 g boursin, 1 el geroosterde hazelnoten fijn gehakt, 3 takjes basilicum fijn gesneden, 3 el wildfond, 1 tl grof geplette zwarte peper.
Bereiding
Benodigdheden: 1 schaal, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 snijplank, 1 vleestang, enkele cocktailprikkers, 1 oven op 100 graden voorverwarmd.
Meng de boursin met hazelnoten, basilicum, ansjovis en mosterd goed door elkaar. Vul de biefstuk ermee en zet vast met enkele cocktailprikkers. Schenk de olijfolie in de pan, voeg het teentje knoflook toe en zet op een hoog vuur. Bestrooi de filet met peper en zout en bak aan beide zijden ongeveer 4 minuten per kant. Haal de biefstuk uit de pan, leg hem in de braadslede en doe hem 5 minuten in de oven. Giet de wildfond en pepers in de koekenpan en kook nog even mee. Leg op elk bord een biefstukje en giet er wat saus over.
Tip
Vraag aan de wildspecialist of hij de filet al mooi kan insnijden voor het vullen.
Serveertip
Lekker met gebakken shitake champignons.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl