Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Gevulde damhertbiefstuk

Recepten hert

Gevulde damhertbiefstuk

bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g damhertbiefstuk aan 1 stuk, 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 100 g boursin, 1 el geroosterde hazelnoten fijn gehakt, 3 takjes basilicum fijn gesneden, 3 el wildfond, 1 tl grof geplette zwarte peper.

Bereiding

Benodigdheden: 1 schaal, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 snijplank, 1 vleestang, enkele cocktailprikkers, 1 oven op 100 graden voorverwarmd.

Meng de boursin met hazelnoten, basilicum, ansjovis en mosterd goed door elkaar. Vul de biefstuk ermee en zet vast met enkele cocktailprikkers. Schenk de olijfolie in de pan, voeg het teentje knoflook toe en zet op een hoog vuur. Bestrooi de filet met peper en zout en bak aan beide zijden ongeveer 4 minuten per kant. Haal de biefstuk uit de pan, leg hem in de braadslede en doe hem 5 minuten in de oven. Giet de wildfond en pepers in de koekenpan en kook nog even mee. Leg op elk bord een biefstukje en giet er wat saus over.

Tip

Vraag aan de wildspecialist of hij de filet al mooi kan insnijden voor het vullen.

Serveertip

Lekker met gebakken shitake champignons.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug