Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Gevulde damherthaas

Recepten hert

Gevulde damherthaas

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 damherthaasjes van 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 2 el olijfolie, 2 el roomkaas, 1 el bieslook, 1 teen knoflook geperst, 2 tl grove mosterd, 1 el gebakken spekblokjes.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 houten pollepel met een rond handvat, 1 koekenpan, 1 vleestang, enkele cocktailprikkers.

Meng de roomkaas met de mosterd, spekblokjes, bieslook en knoflook goed door elkaar. Neem een houten pollepel met een rond handvat en duw dat in de lengte richting van het haasje zodat er een tunnel ontstaat. Vul de tunnel met het mengsel en prik dicht met een cocktailprikker. Peper en zout de haasjes. Doe de olie in de koekenpan en bak de haasje in 4 minuten per kant mooi bruin. Haal uit de pan en laat ze enkele minuten rusten. Snij ze in tweeën en leg ze op een mooie schaal.

Tip

Voeg eens walnoten aan de vulling toe.

Serveertip

Lekker met een portsaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug