Recepten hert
Meer Recepten hert
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hertenbiefstuk van de barbecue
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 hertenbiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 blender of staafmixer, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.
Doe de wijn, ansjovisfilets, tomatenpuree, knoflook, tijm, suiker, olijfolie en het sjalotje in een blender en pureer. Leg de biefstukjes in marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder. Haal ze eruit en dep ze af. Grill de biefstukjes in 3 - 4 minuten per kant tot ze medium zijn.
Tip
Vervang in het seizoen de hertenbiefstukjes door ree- of wild zwijn biefstukjes.
Serveertip
Serveer met kruidenboter en gegrilde groenten. Wijntip: een mooie rode Bourgogne.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl