Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Hertenbiefstukjes in roomsaus

Recepten hert

Hertenbiefstukjes in roomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes, 2 dl slagroom, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem ze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin en reken ± 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de hertenbiefstukjes uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal. Giet de room in de pan en verwarm het geheel al roerende tot dit gebonden is.

Tip

Maak de saus op smaak met peper en voeg zeer dun gesneden paprikareepjes toe.

Serveertip

Gebakken hertenbiefstukjes in roomsaus, gekookte broccoli, stoofpeertjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug