Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Hertenkotelet met honingsaus

Recepten hert

Hertenkotelet met honingsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 hertenkoteletjes, 3 el honing, 2 uien, 1 tl kerrie, 1 el citroensap, 2 tl tijm, 2 el maïzena, 2 dl appelsap of sherry, 50 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Bereiding

Verwarm 10 g boter in een pan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie. Voeg de honing, het citroensap, de tijm en het sap toe en laat dit zachtjes pruttelen. Verwarm de overige boter in een koekenpan en bak hierin de met wildkruiden bestrooide hertenkoteletjes aan beide zijden bruin (reken ± 8-10 minuten aan iedere kant). Neem de koteletjes uit de pan en voeg de honingsaus toe. Bind de honingsaus eventueel bij met de aangemengde maïzena en maak dit op smaak af met peper.

Tip

Voeg op het laatst slagroom toe aan de saus en garneer met gehakte noten.

Serveertip

Gebakken hertenkoteletjes met honingsaus, gestoofde prei en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug