Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Hertenstoofpot

Recepten hert

Hertenstoofpot

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

500 g hertenpoulet, 1 prei, 1 blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 2 dl rode wijn, 1 el citroensap of wijnazijn, 1 dl slagroom, peterselie, selderie, bieslook, 5 cm winterwortel, 1 el oregano of basilicum, 4 el allesbinder, 60 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Snijd de hertenpoulet klein en bestrooi dit met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ± 100 minuten. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.

Tip

Voeg bij het stoven 4 el gewelde abrikozen toe.

Serveertip

Hertenstoofpot met rode kool en gekookte aardappelen of pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug