Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten hert > Krokante damherthaas

Recepten hert

Krokante damherthaas

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 damherthaasjes van 150 g, snuf peper, ½ tl zout, 1 ei losgeklopt, 1 el bloem, 3 el paneermeel met 2 tl tijm erdoor, 3 el + 4 el zonnebloemolie

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 pollepel, 1 koekenpan, 1 vleestang.

Verdeel over de drie schalen het ei, de bloem en de paneermeel. Peper en zout de haasjes. Doe de olie in de koekenpan en bak de haasjes in 2 minuten per kant mooi bruin. Haal ze uit de pan en laat ze enkele minuten rusten. Dep de haasjes droog. Wentel ze door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel. Bak ze in 3 el zonnebloemolie tot ze mooi krokant zijn en serveer direct. Snij ze in tweeën en leg ze op een mooie schaal.

Tip

Dit recept kan ook met reehaasjes.

Serveertip

Lekker met appelkaneelsaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug