Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Salade met hertenham en pasta (maaltijdsalade)

Recepten hert

Salade met hertenham en pasta (maaltijdsalade)

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

250 g hertenham in dobbelsteentjes gesneden, 400 g gekookte & afgekoelde pastaschelpjes, 4 el tomaat in blokjes, 2 el groene olijven, ½ courgette in blokjes gesneden, 1 zakje rucola sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el peterselie fijn gesneden, 2 basilicum dun gesneden, 2 augurkjes dun gesneden, 2 eieren gekookt en gepeld, peper naar smaak, zout naar smaak.
Voor de dressing: 3 el mayonaise, 2 el yoghurt, 1 el mosterd, 4 ansjovisfilets, peper naar smaak, zout naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 3 schaaltjes, 1 garde, 4 borden.

Meng de pasta met de hertenhamblokjes, kruiden, tomaat, augurkjes, courgettes en olijven. Roer het geheel goed door breng op smaak met peper en zout. Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd en ansjovis en klop met de garde tot de ansjovis is opgelost. Leg de pastasalade op de borden, bestrooi met rucola en giet er wat dressing over.

Tip

Meng eens een gegrilde paprika door de salade.

Serveertip

Lekker met een vers gebakken focaccia brood!

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug