Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Salade met hertenham en truffelmayonaise

Recepten hert

Salade met hertenham en truffelmayonaise

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

250 g hertenham, 2 el spekjes, 4 el paddenstoelen, 1 el balsamicosiroop, 1 zakje veldsla, 1 zakje rucola sla, 2 el mayonaise, 1 el crème fraiche, 2 tl truffelpasta, 2 el bieslook, peper naar smaak, zout naar smaak, scheutje olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 2 schalen, 4 borden.

Bak de spekjes uit, giet het vet af en laat ze in een schaaltje afkoelen. Bak vervolgens de paddenstoelen in de olijfolie, giet af en ze laat afkoelen in een schaaltje. Hak de bieslook fijn en meng de bieslook door de afgekoelde paddenstoelen. Meng de mayonaise met de crème fraiche en de truffelpasta en breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en rucola voorzichtig door elkaar. Leg de hertenham op de borden en verdeel er de veldsla/rucola over. Dresseer de truffelmayonaise en druppel de balsamicosiroop erover. Verdeel de gebakken spekjes en de paddenstoelen over de borden.

Tip

Flinterdun gesneden verse basilicum is erg lekker bij dit gerecht.

Serveertip

Lekker met gegrild briochebrood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug