Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten hert > Warme salade met hertenham (maaltijdsalade)

Recepten hert

Warme salade met hertenham (maaltijdsalade)

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

400 g hertenham dun gesneden, 2 el spekjes, 4 el paddenstoelen, 150 g roomkaas, 1 zakje rucola sla, 2 el bieslook, 8 groene asperges gekookt en gegrild, 2 eieren gekookt en gepeld, 1 zakje pepersaus bereid volgens de gebruiksaanwijzing, peper naar smaak, zout naar smaak, olijfolie naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 ovenschaal, 1 oven op 125 graden voor verwarmd, 4 borden.

Bak de spekjes uit, giet het vet af en laat in een schaaltje afkoelen. Bak de paddenstoelen in de olijfolie, giet af en voeg de paddenstoelen bij de spekjes. Meng er de roomkaas door. Hak vervolgens de bieslook fijn en meng de bieslook door het afgekoelde mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Maak de pepersaus volgens aanwijzingen op de verpakking en houd warm. Verdeel de plakken hertenham in vieren en bestrijk ze royaal met het roomkaas/paddenstoelenmengsel en rol op. Leg de hertenham in de ovenschaal met daarop een groene asperges en zet de schaal 4 minuten in de voorverwarmde oven op 125 graden. Haal de schaal uit de oven. Leg de ham en asperges op de borden, giet de pepersaus erover en garneer met de gekookte ei partjes en rucola sla.

Tip

Roer wat grove mosterd bij het roomkaasmengsel.

Serveertip

Lekker met een vers gebakken frietje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug