Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Hongaarse konijnsoep

Recepten konijn

Hongaarse konijnsoep

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

300-450 g tam konijn in kleine delen, 100 g vet spek, 2 uien, 1 winterwortel, ½ prei, 1¼ l water, 2 tl paprikapoeder (Edelsüß), ½ tl laurierpoeder, 6 zwarte peperkorrels, 4 jeneverbessen, 1 rode en groene paprika, 35 g bloem, ½ dl rode wijn, zout en peper.

Bereiding

Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het konijn toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de kleingesneden wortel, de prei in ringen, het water, de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 2 uur trekken en schuim het regelmatig af. Neem de pan van het vuur en zeef de bouillon. Snijd het vlees klein. Voeg dit met de kleingesneden paprika's toe aan de pan en verwarm dit 10 minuten. Meng de bloem aan met de wijn en bind hiermee de bouillon. Maak de soep op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg knoflooksap en een schepje suiker toe.

Serveertip

Konijnsoep met vers gebakken stokbrood en kruidenboter.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug