Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijn in pruimensaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
Wild konijn in delen, 200 g gedroogde pruimen, ¼ l sinaasappel- of appelsap, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gekneusde peperkorrels, 2 tl kaneel, 1 dl rode wijn, 1 bekertje crème fraîche, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur. Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe en stoof het geheel, gedurende ± 60 minuten. Voeg de crème fraîche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.
Tip
Vervang pruimen door abrikozen of tutti frutti.
Serveertip
Wild konijn in pruimensaus met rode kool en gekookte rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl