Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Konijnbouten in paprikaroomsaus

Recepten konijn

Konijnbouten in paprikaroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 konijnbouten, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, zout, peper, 60 g boter, 1 prei, 1 rode en groene paprika, 1 el honing en 1 bekertje crème fraiche.

Bereiding

Bestrooi de konijnbouten met de kruidnagel- en laurierpoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee. Vervolgens de kleingesneden paprika's, de honing en braad het geheel gedurende ± 60 minuten. Voeg de crème fraiche toe en verwarm het geheel nog 5 minuten.

Tip

Vervang rode en groene door gele en oranje paprika en voeg een scheutje rode wijn toe.

Serveertip

Konijn met witlofsalade en gebakken aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug