Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Konijnbouten met abrikozen en rozijnen

Recepten konijn

Konijnbouten met abrikozen en rozijnen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 wilde konijnbouten, 16 gedroogde abrikozen, 50 g rozijnen, 3 dl droge witte wijn, 3 el suiker, 1 tl gedroogde tijm, 75 g boter of margarine, 2 el maïzena, zout en peper.

Bereiding

Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn. Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken. Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe. Zeef het geheel en bewaar het vocht. Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan. Stoof dit gedurende ± 60 minuten. Bind het stoofvocht met de aangemengde maïzena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Bereid de konijnbouten in een voorverwarmde oven (150ºC) en reken ± 60 minuten per 1 kg konijnvlees.

Serveertip

Konijnbouten met zuidvruchten, gekookte Chinese kool en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug