Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijnenrug met mosterd
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 tam konijnenruggen, peper, zout, 200 g boter, flesje donkerbruin bier, kippenbouillon, mosterd, gehakte peterselie, paneermeel, 1 el fijngesneden bieslook.
Bereiding
Bestrooi de ruggen met peper en zout. Verhit 100 g boter in een ovenschotel in een matig warme oven (175°C). Bak er de ruggen mooi bruin in. Giet daarna een scheutje bier en bouillon erbij en laat het konijn garen in ± 15 minuten. Regelmatig bedruipen met de jus. Haal de ruggen uit de oven, bestrijk ze met mosterd, bestrooi met peterselie en paneermeel. Smelt de overige boter en bedruip hiermee de ruggen. Plaats deze onder de grill tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Maak de saus door eerst het vet van de jus te verwijderen. Voeg de rest van het bier en eenzelfde hoeveelheid bouillon toe. Laat de saus tot 1/3 inkoken. Roer nog 1 el mosterd alsook de bieslooksnippers door de saus. Klop er tot slot nog 1 el boter door.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl