Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijnenrugfilet (tam) met paddenstoelen
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
600 g konijnenrugfilet, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 bakje bospaddenstoelen, 1 dl wildfond, 1 dl witte wijn, 1 el witte balsamico azijn, 2 tl salie fijngehakt, 1 teen knoflook.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.
Doe de wijn, balsamico en wildfond in de steelpan, kook tot de helft in en zet apart. Peper en zout de konijnenrugfilets en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 8 minuten in de oven. Bak vervolgens de knoflook en salie met de paddenstoelen even kort. Blus de koekenpan af met de saus en zet laag. Haal de filets uit de oven, leg ze op een mooi bord en giet er wat saus met paddenstoelen over.
Tip
Dit recept kan ook prima met wild zwijn filets.
Serveertip
Lekker met truffelrisotto.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl