Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Konijnpâté uit de magnetron (1½ liter)

Recepten konijn

Konijnpâté uit de magnetron (1½ liter)

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Lekkernij bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g gaar konijnvlees, 10 g boter, 1 ui, 100 g geblancheerde kippenlevers, 200 g verse paprika, 2 el peterselie, 3 eieren, 2 el hotketchup of tomatenketchup en sambal oelek, 1 el paneermeel, 1 tl worcestershiresauce, 1 el mosterd en peper.

Bereiding

Smelt de boter in een glazen cakevorm gedurende ± 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Hak de ui fijn in de keukenmachine. Maal vervolgens het konijnvlees, de levers, de paprika en de peterselie fijn. Voeg de losgeklopte eieren, de ketchup, het paneermeel, de worcestershiresauce, de mosterd en peper toe en meng het geheel. Vul hiermee de vorm en plaats deze in de magnetron op de middelste stand gedurende ± 25 minuten. Laat het geheel even in de magnetron staan en stort de pâté voorzichtig op een langwerpige schaal of plank.

Tip

Garneer met schijfjes tomaat, partjes ei en toefjes peterselie.

Serveertip

Snijd de pâté in plakken en serveer deze als voorgerecht op een ondergrond van diverse soorten sla.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug