Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijnragoût
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
konijnrugstuk, 1 bouillontablet voor ½ l bouillon, 2 uien, 1 kleine winterwortel, selderie, ½ tl peper, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, 30 g boter, 30 g bloem, 1 el citroensap, 2 eidooiers, ½ dl slagroom, zout en peper.
Bereiding
Breng ruim water met het konijnrugstuk, het tablet, de gehakte uien, de kleingesneden wortel, de gehakte selderie en de kruiden aan de kook. Schuim dit na enige tijd af en laat dit gedurende 25 minuten trekken. Zeef de bouillon en snijd het konijnvlees klein. Verwarm de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en giet dan de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan. Breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het vlees en het citroensap toe. Roer de eidooiers los met de room en voeg hieraan 1 el warme saus toe. Voeg dit al roerende toe aan pan en verwarm dit nog 10 minuten. Maak de ragoût op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg champignons in plakjes en een stukje Boursin toe.
Serveertip
Konijnragoût in rijstrand met gekookte peultjes en gemengde salade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl