Recepten konijn

Konijnragoût

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

konijnrugstuk, 1 bouillontablet voor ½ l bouillon, 2 uien, 1 kleine winterwortel, selderie, ½ tl peper, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, 30 g boter, 30 g bloem, 1 el citroensap, 2 eidooiers, ½ dl slagroom, zout en peper.

Bereiding

Breng ruim water met het konijnrugstuk, het tablet, de gehakte uien, de kleingesneden wortel, de gehakte selderie en de kruiden aan de kook. Schuim dit na enige tijd af en laat dit gedurende 25 minuten trekken. Zeef de bouillon en snijd het konijnvlees klein. Verwarm de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en giet dan de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan. Breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het vlees en het citroensap toe. Roer de eidooiers los met de room en voeg hieraan 1 el warme saus toe. Voeg dit al roerende toe aan pan en verwarm dit nog 10 minuten. Maak de ragoût op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg champignons in plakjes en een stukje Boursin toe.

Serveertip

Konijnragoût in rijstrand met gekookte peultjes en gemengde salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug