Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Konijnstoofschotel

Recepten konijn

Konijnstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 groot wild konijn in delen, peper, zout, 100 g boter, 2 kleingesneden uien, 1 tl suiker, 4 kruidnagelen, stukje pijpkaneel, 1 tl nootmuskaat, 2 el azijn, 1½ dl rode wijn, 100 g rozijnen, 3 el bloem.

Bereiding

Bestrooi de delen met peper en zout. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Voeg vervolgens alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de bloem toe. Stoof het geheel gedurende ± 60 minuten. Laat de bloem lichtbruin worden in een droge pan, en maak deze aan met 2 el water. Bind het stoofvocht met de bloem en voeg de rozijnen toe. Maak de saus op smaak af met peper en zout.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug