Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijnstoofschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 groot wild konijn in delen, peper, zout, 100 g boter, 2 kleingesneden uien, 1 tl suiker, 4 kruidnagelen, stukje pijpkaneel, 1 tl nootmuskaat, 2 el azijn, 1½ dl rode wijn, 100 g rozijnen, 3 el bloem.
Bereiding
Bestrooi de delen met peper en zout. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Voeg vervolgens alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de bloem toe. Stoof het geheel gedurende ± 60 minuten. Laat de bloem lichtbruin worden in een droge pan, en maak deze aan met 2 el water. Bind het stoofvocht met de bloem en voeg de rozijnen toe. Maak de saus op smaak af met peper en zout.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl