Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tam konijn - standaardrecept

Recepten konijn

Tam konijn - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

tam konijn in delen, zout, peper en 50 g boter of margarine.

Bereiding

Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het konijn rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel 60-70 minuten. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de konijndelen regelmatig. Maak jus door water, bouillon of wijn aan het braadvocht toe te voegen.

Tip

Gebruik konijnkruiden.

Serveertip

Konijn met gestoofde bietjes, appelcompĂ´te en gebakken aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug