Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tam konijn uit Italië

Recepten konijn

Tam konijn uit Italië

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

tam konijn in delen, zout, peper, 2 el olijfolie, 25 g boter, 2 uien, 4 vleestomaten of 2 dl gezeefde tomaten, 1 el oregano, 1 dl rode wijn, 1 tl tijm en 2 el bloem.

Bereiding

Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de olie met de boter in een braadpan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de tomaten in partjes, de oregano, de wijn en de tijm toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende 60 minuten. Meng de bloem aan met water of wijn en bind hiermee de saus. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg 1 el pesto (basilicumsaus) en 10 ontpitte olijven toe.

Serveertip

Konijn in Italiaanse saus, salade, gekookte pasta en Italiaanse wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug