Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tam konijnfilet - standaardrecept

Recepten konijn

Tam konijnfilet - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 tamme konijnfilets, konijnkruiden, 30 g boter, 1 el olie en 1½ dl slagroom.

Bereiding

Bestrooi de filets met de kruiden. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de room al roerende toe aan de bakboter en kook dit even in.

Tip

Leg het dunne staart-stukje van de filet tegen het dikke gedeelte aan en omwikkel dit met reepjes katenspek vóór het bakken.

Serveertip

Konijn met gekookte groene kool, tutti frutti en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug