Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tam konijnrugstuk - standaardrecept

Recepten konijn

Tam konijnrugstuk - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

tam konijnrugstuk, konijnkruiden, 35 g boter, 1 dl rode wijn en 1 dl slagroom.

Bereiding

Vraag de poelier van het rugstuk de filets te snijden. Bestrooi deze met de kruiden. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Reken per kant 2-4 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (aluminiumfolie). Blus de bakboter met de wijn en de room. Kook dit al roerende in en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg oesterzwammen in plakjes toe aan de bakboter.

Serveertip

Konijn met gegratineerde bloemkool en aardappelsoesjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug