Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tam konijnsaté met pindasaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
400 g konijnfilets, konijnkruiden, 1 el olie, pindasaus en gehakte noten.
Bereiding
Snijd de konijnfilets in blokjes en bestrooi deze met de kruiden. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het konijnvlees rondom bruin en gaar. Verwarm de pindasaus al roerende in een andere pan en voeg de noten toe.
Tip
Leg houten satéstokjes enige uren van tevoren in ruim water. Rijg hieraan de blokjes filets en rooster ze op de barbecue of onder de grill. Voeg sambal oelek toe aan de pindasaus.
Serveertip
Konijn met pindasaus, atjar tjampoer en gekookte rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl