Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tam konijnvoorpoot - standaardrecept

Recepten konijn

Tam konijnvoorpoot - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4-6 konijnpoten, konijnkruiden, 50 g boter, 1 dl rode wijn of 1 dl kriekbier.

Bereiding

Bestrooi de konijnpoten met de konijnkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de poten rondom bruin. Plaats het deksel schuin en voeg het vocht toe. Braad de konijnpoten 60 tot 75 minuten per kg, afhankelijk leeftijd en gewicht. Keer de poten regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.

Tip

Voeg champignons in plakjes toe aan de pan en bind het braadvocht met allesbinder tot een saus. Maak deze op smaak af met Worcestershiresauce en peper.

Serveertip

Konijn met gekookte bloemkool/broccoli en gebakken aardappelpartjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug