Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tam konijnvoorpoot - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
4-6 konijnpoten, konijnkruiden, 50 g boter, 1 dl rode wijn of 1 dl kriekbier.
Bereiding
Bestrooi de konijnpoten met de konijnkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de poten rondom bruin. Plaats het deksel schuin en voeg het vocht toe. Braad de konijnpoten 60 tot 75 minuten per kg, afhankelijk leeftijd en gewicht. Keer de poten regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Tip
Voeg champignons in plakjes toe aan de pan en bind het braadvocht met allesbinder tot een saus. Maak deze op smaak af met Worcestershiresauce en peper.
Serveertip
Konijn met gekookte bloemkool/broccoli en gebakken aardappelpartjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl