Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tamme konijnenbout met kriekbier

Recepten konijn

Tamme konijnenbout met kriekbier

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden prei, 2 tl suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagel en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildfond en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjen terug in de pan en laat 35 minuten pruttelen. Voeg dan de kersen met sap toe en kook nog rustig 15 minuten door. Strooi de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus.

Tip

Probeer dit recept ook eens met wild konijn!

Serveertip

Romige aardappelpuree met rode kool en spruitjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug