Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme konijnenbout met kriekbier
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 1 flesje kriekbier, 3 dl wildfond, 1 el rode wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 2 tl tomatenpuree, 1 ui gesnipperd, 2 klein potje kersen op siroop, 2 el fijngesneden prei, 2 tl suiker.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, tijm, salie, kruidnagel en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het kriekbier, de wildfond en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjen terug in de pan en laat 35 minuten pruttelen. Voeg dan de kersen met sap toe en kook nog rustig 15 minuten door. Strooi de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn!
Serveertip
Romige aardappelpuree met rode kool en spruitjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl