Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme konijnenbout op zijn Italiaans
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 3 dl witte Italiaanse wijn, 3 dl wildfond, 1 el witte balsamico azijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 1 ui gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el fijngesneden basilicum, 2 tl truffelpasta.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem en bak ze in de braadpan mooi aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de paddenstoelen, uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de witte wijn, wildfond en azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken bouten terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Doe de basilicum en truffelpasta 5 minuten voor het opdienen door de saus.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn.
Serveertip
Lekker met tagliatelle met veel bieslook, gebakken spek en Parmezaanse kaas.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl