Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Recepten konijn

Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 tamme konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el boter, 3 dl witte Italiaanse wijn, 3 dl wildfond, 1 el witte balsamico azijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 1 ui gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el fijngesneden basilicum, 2 tl truffelpasta.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem en bak ze in de braadpan mooi aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de paddenstoelen, uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de witte wijn, wildfond en azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken bouten terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Doe de basilicum en truffelpasta 5 minuten voor het opdienen door de saus.

Tip

Probeer dit recept ook eens met wild konijn.

Serveertip

Lekker met tagliatelle met veel bieslook, gebakken spek en Parmezaanse kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug