Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme konijnenrug met kokoscurry
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 tamme konijnenruggen, 1tl zonnebloemolie, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, ½ el Surinaamse kerriepoeder, 1 dl mangosap, 4 el mangoblokjes vers of uit blik, 1 dl kokosroom, 2 el fijngesneden lente ui.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.
Bestrooi de konijnenruggen met de helft van de Surinaamse kerriepoeder. Peper en zout de ruggen en bak ze in de olijfolie kort om en om tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 40 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook, voeg de rest van de Surinaamse kerriepoeder toe en blus af met het mangosap en de kokosroom. Kook 1/3 in en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de saus op een mooie schaal en leg de ruggen erop en bestrooi met de lente ui.
Tip
Voeg sambal toe aan het recept voor een pittig karakter.
Serveertip
Lekker met gebakken pikante rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl