Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tamme konijnenrug op Griekse wijze

Recepten konijn

Tamme konijnenrug op Griekse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 tamme konijnenruggen, 2 el spekblokjes, 3 tl paprikapoeder pikant, 3 tl knoflookpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl kaneelpoeder, 6 tomaten in blokjes gesneden, 1 gesnipperd ui, 3 tl oregano, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 glazen Griekse rode wijn, 1 glas sinaasappelsap, 2 el zwarte olijven, 2 el geroosterde amandelen, 4 el olijfolie, 1 el verse munt blaadjes fijngehakt.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.

Bestrooi de konijnenruggen met paprikapoeder, knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, peper, zout en oregano. Laat enkele uren marineren. Bak ze om en om tot ze mooi bruin zijn in de olijfolie. Leg de ruggen in de braadslede. Bak vervolgens de spek en gesnipperde ui glazig en giet over de konijnenruggen. Zet de ruggen 40 minuten in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig met de jus. Kook intussen de wijn, olijven en sinaasappelsap tot de helft in en giet dit 10 minuten voor het eind van de braadtijd over de ruggen. Haal ze uit de oven en laat 5 minuten rusten. Bestrooi de ruggen met de geroosterde amandelen en muntblaadjes.

Tip

Vervang de spek door paddenstoelen.

Serveertip

Lekker met een Griekse tomatensalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug