Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme konijnfilets met pruimen en gember
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 tamme konijnfilets, zout, peper, 40 g boter, 1 ui of 2 sjalotjes, 1 pijpje bier, 100 g gewelde pruimen of pruneaux, 2 el gehakte gember en 1 dl crème fraîche.
Bereiding
Bestrooi de konijnfilets met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Neem de filets uit de pan en houd ze warm in een ovenschaal (voorverwarmde oven - 80ºC). Fruit de gehakte ui in de bakboter en blus dit met het bier. Voeg de pruimen, de gember en de crème fraîche toe en verwarm dit 5 minuten. Verwarm de filets nog even in de saus.
Tip
Voeg een vleugje kaneel aan de saus toe en wel pruimen in gemberstroop.
Serveertip
Konijn met gekookte peultjes, sla en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl