Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Tamme konijnfilets met pruimen en gember

Recepten konijn

Tamme konijnfilets met pruimen en gember

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 tamme konijnfilets, zout, peper, 40 g boter, 1 ui of 2 sjalotjes, 1 pijpje bier, 100 g gewelde pruimen of pruneaux, 2 el gehakte gember en 1 dl crème fraîche.

Bereiding

Bestrooi de konijnfilets met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide zijden bruin. Neem de filets uit de pan en houd ze warm in een ovenschaal (voorverwarmde oven - 80ºC). Fruit de gehakte ui in de bakboter en blus dit met het bier. Voeg de pruimen, de gember en de crème fraîche toe en verwarm dit 5 minuten. Verwarm de filets nog even in de saus.

Tip

Voeg een vleugje kaneel aan de saus toe en wel pruimen in gemberstroop.

Serveertip

Konijn met gekookte peultjes, sla en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug